15-års jubilæum som indehaver af Sportigan: ”Jeg vil gerne Viborg”

Foto: Sportigan Viborg // Morten Halskov .
Profilbillede

Morten Halskov er indehaver af Sportigan i Viborg. Han vil gerne bidrage til lokalsamfundet, og så er han passioneret omkring sport og sine medarbejdere.  

Morten Halskov er 38 år gammel, han er født og opvokset i Viborg, hvor han også bor i dag. Han er indehaver af Sportigan Viborg, som er placeret på St. Sct. Mikkels Gade 20. Det har han været siden 2008, hvor han som blot 24-årig åbnede butikken med sine to daværende kompagnoner.

Året før åbnede de Sportigan Randers, hvor han var indtil 2016. Den første august 2022 kan Morten dermed fejre 15-års jubilæum som selvstændig.   

Mortens drøm var, som så mange andre håbefulde børn, at løbe rundt på grønsværen som professionel fodboldspiller. Men modsat mange andre børn drømte Morten også om at få sin egen butik.

Da fodboldkarrieren bristede søgte Morten Halskov mod nye græsgange. Han blev udlært i en herretøjsforretning, og der startede vejen mod at blive selvstændig.

Padeltennis og outdoor-grej.   
Sportigan i Viborg har et stort udvalg af alverdens udstyr til sport. Fodboldstøvler, badmintonketchere, håndbolde og løbetights er blot en brøkdel af det sortiment, som man finder hos Morten Halskov. Sportigan Viborg har derudover et stort fokus på padeludstyr og outdoor grej, som er kommet til som de nyeste udvidelser.  

Morten Halskov var i 2020 med til at stifte ”Padel Club”, som er Viborgs første og største padelcenter. Padeltennis, som har taget Danmark med storm, er derfor blevet en stor del af inventaret i butikken. ”Der er i hvert fald de første tredive forskellige padel bat,” fortæller han.   

Outdoor-sortimentet er også steget stødt under coronanedlukningerne, hvor danskerne for alvor fik øjnene op for udelivet. Det har Sportigan handlet på, og de har derfor lavet en decideret outdoor-afdeling, hvor man kan finde alt fra vandrestøvler til fleecetrøjer.


Foto: Sportigan Viborg 

Lokalsport 
Sportigan i Viborg vil gerne give tilbage til lokalmiljøet. ” Vi vil være den mest lokale sportsforretning,” fortæller Morten Halskov. Det gør de ved at have fokus på klubsamarbejder, hvor de leverer spillertøj til fordelagtige priser. Derudover sponsorerer de lokale sportsaktiviteter såsom gudenåløbet.

Samtidig deltager de ved forskellige events som Generation Handball, hvor man blandt andet kan få print på trøjen.   

”Fordelen er, at vi er nærværende. Vi kan tage alle beslutninger selv. Hvis nogle spørger på en samhandelsaftale på en klub eller et sponsorat, så kan vi tage beslutningen med det samme. Vi er tæt på, og vil gerne Viborg, og vi vil gerne foreningslivet og være en samarbejdspartner på det," fortæller Morten Halskov.

Sportigan som arbejdsplads
For Morten Halskov er det vigtigt, at det er rart at være på arbejde. Sanne og Louise arbejder i Sportigan Viborg, og det er de glade for.

Der er frihed under ansvar, og man arbejder sammen som et hold.

"Jeg kunne ikke ønske mig et bedre sted at være elev," fortæller Louise og fortsætter ”man vågner om morgenen, og tænker, jeg glæder mig til at komme på arbejde."    

En anden medarbejder, Søren, har arbejdet der siden, han var 18 år, hvor han startede som bydreng. I dag er han 31 år, og den 1/1 2022 blev han medejer af butikken. Morten vil gerne give noget tilbage, både til sine ansatte og til lokalsamfundet. Og så giver han gode julegaver, fortæller Sanne.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen
Flere artikler