36-årig mand dømt for vold og voldtægt

Profilbillede
dato

Retten i Viborg har i dag idømt en 36-årig mand tre år og tre måneders fængsel for vold og voldtægt af flere kvinder.

En 36-årig mand fra Viborg er i dag blevet dømt i en sag om vold og voldtægt af tre kvinder, som han på gerningstidspunkterne havde et forhold til.

Manden var tiltalt for adskillige tilfælde af vold, herunder også grov vold, flere tilfælde af voldtægt, ulovlig tvang og for over en periode på otte måneder at have udøvet psykisk vold mod én af de tre forurettede.

Retten dømte den 36-årige skyldig i voldtægt af to af kvinderne og i vold mod alle tre kvinder, herunder også grov vold. Manden blev frifundet for at have udøvet psykisk vold.

Manden blev idømt tre år og tre måneders fængsel.

"Sager om vold og voldtægt i nære relationer er bevismæssigt svære, da der sjældent er vidner til overgrebene. Ikke desto mindre er overgreb som disse alvorlige og jeg er tilfreds med, at retten overvejende grad har fundet den tiltalte skyldig og at de har dømt nogenlunde i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand," siger specialanklager Pia Koudahl efter dagens dom.

Manden ankede dommen.

Marie Hipkin, der er socialrådgiver og en del af et team i Midt- og Vestjyllands Politi, som arbejder med traumatiserede ofre, sætter ord på, hvad det er for en situation, ofre for vold i nære relationer kan stå i.

"Når man bliver udsat for vold eller voldtægt af en person, som man er i et forhold til, kan det være svært at bryde ud af forholdet og anmelde volden til politiet af frygt for, hvordan partneren vil reagere. Men det er vigtigt at række ud til politiet, som har flere muligheder for at beskytte ofre for vold i nære relationer og vejlede om anmeldelse," fortæller Marie Hipkin.

Vold i nære relationer kan være svært at spotte, men hvis personer ændrer adfærd, bliver indelukkede eller isolerer sig, kan det være tegn på, at vedkommende bliver udsat for fysisk eller psykisk vold.

Hvis man selv oplever sig udsat for vold i nære relationer eller hvis man er bekymret for andre, kan man altid kontakte politiet. Det er også muligt at henvende sig til foreningen Lev Uden Vold på tlf. 1888, der har åbent døgnet rundt.

 

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestjyllands Politi.
Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi

Seneste på facebook