Børn og unge sætter fokus på en bæredygtig fremtid

Profilbillede
dato

Mere end 14.000 børn og unge fra alle skoler og dagtilbud i Viborg Kommune deltager i de fælles emneuger Grønne Sammen. I samarbejde med mere end 30 virksomheder, får de unge ny viden og oplevelser om bæredygtighed og grøn omstilling.  

Emneugen Grønne Sammen finder sted i uge 36 og 37, når Viborg Kommune sætter ekstra fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Alle kommunens folkeskoler, børnehaver, vuggestuer og dagplejere skal være en del af denne. 

Formålet med emneugerne er at styrke børn og unges fokus på en bæredygtig fremtid med ansvarligt forbrug og glæde ved naturen. Og dette kommer blandt andet til at foregå via læringsforløb lokale virksomheder, der er optaget af den grønne dagsorden, såvel som inddragelse af det lokale erhvervsliv, kulturinstitutioner, foreninger og uddannelsesinstitutioner. 

Samarbejde om grøn læring 

I løbet af Grønne Sammen emneugerne kan børn og unge se frem til aktiviteter inden for tre spor:

Dagplejen, vuggestuer, børnehaver og indskolingen får besøg af Den Grønne Karavane. Denne byder blandt andet på lærerig underholdning fra Ramasjang-figurerne Sebastian Klein og Katrine Bille.

Skoler, børnehuse og dagplejen laver lokale aktiviteter, hvor der er frie rammer inden for ugens tema til at lave aktiviteter for børnene. 

Børnenes stemmer er afgørende for fremtiden

Alle eleverne fra kommunens 8. klasser kan også se frem til et oplæg af klimadebattør og tegner Anders Morgenthaler, når de samles den 7. og 14. september i Tinghallen i Viborg. 

Under overskriften “Voices of Tomorrow - Memes for the Future”, lærer eleverne at bruge tegnekunst og humor i klimadebatten i et særligt tilrettelagt læringsforløb, som Animationsskolen i Viborg står i spidsen for. 

Fakta om Grønne Sammen 

I 2018 begyndte Viborg Kommune at sætte fokus på bæredygtighed, og i efteråret 2019 kom 10 anbefalinger til, hvordan energiforbruget i kommunen kan nedbringes. 

Grønne Sammen er således et ambitiøst initiativ, der skal bidrage til en mere bæredygtig fremtid ved at inddrage og engagere de kommende generationer fra en tidlig alder.

I 2021 finder Grønne Sammen sted i uge 36-37 for alle kommunens dagtilbud og skoler med fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Her deltager i alt 14.000 børn og unge. 

Grønne Sammen skal samle og mobilisere hele Viborg Kommune om en fælles grøn dagsorden ved at beskæftige sig med bæredygtige tanker, idéer, muligheder og handlinger en gang om året, og er derfor ikke alene for børn og unge, men hele kommunen. 

Kilde: Redaktionen