Atmosfæren og historiens vingesus møder du allerede i det sekund, du træder ind af porten og går videre gennem den hyggelige gårdhave. Og det er ikke uden grund, at Den Gyldne Okse, har påduttet sig titlen som Viborgs mest stemningsfyldte restaurant. Vi har taget en snak Rune Andreasen og Niklas Plougmann, der er makkerparret bag,
Bag døren til det charmerende, gule bindingsværkshus på St. Sct. Peder Stræde er ambitionerne nemlig tårnhøje. Her har makkerparret, Rune og Niklas, sat sig for levere en enestående og smagfuld restaurantoplevelse for alle, der gæster det historiske Viborg-hus.
Kalenderen skrev 2021, da Den Gyldne Okse slog dørene op for første gang, men restaurationen har en lang forhistorie og bygningen, som restauranten huserer i, bærer på over fire århundreders historie.
“Den gamle ejer gik konkurs, da corona-pandemien tog fat, hvorefter bygningen stod tomt i et års tid. Forinden vi overtog, havde der været restaurant i knap 30 år,” fortæller Rune.
Der var flere potentielle ejere oppe at vende, men Rune endte som styrmand på projektet sammen med Niklas, og sammen genåbnede de Den Gyldne Okse.
“Ejeren af Højslev Kro blev indledningsvist spurgt, om han ville overtage Den Gyldne Okse, men sagde nej. Dengang arbejdede jeg på Højslev Kro og begyndte overvejelserne omkring, hvorvidt det kunne være noget for Rune og jeg,” understreger Niklas og fortæller, at to først snakkede om projektet lidt useriøst og for sjov, før det blev til virkelige beslutninger.
Foto: Den Gyldne Okse // De gamle lokaler emmer af hygge og historie
I sidste ende takkede de to herrer ja til at overtage restaurationen og i maj 2021 stod de unge, men erfarne ledere, Rune og Niklas, klar til at åbne dørene til en ny og forbedret restaurant, der er kravlet adskillige trin op ad kvalitetsstigen.
Rune, der tidligere arbejdede som kok hos Fur Bryghus og Niklas, der har været på kokkelandsholdet samt stået i lære hos og arbejdet som kok på Højslev kro, skulle nu begyndte deres livs eventyr i det centrale Viborg.
“Sammen med Henrik, der er køkkenchef på Højslev, har vi flere erfarne kræfter, der ligger bag projektet,” tilføjer Rune.
Rune havde også gået med tankerne om projektet. Hvad det skulle være, hvor det skulle være og hvilken konstruktion.
“Jeg tænkte nok ikke så lang tid over, hvem der kom med på teamet, det blev mere end heldig tilfældighed,” understreger medindehaveren.
Fantastiske smagsoplevelser i hjertet af Viborg
På den velkomponerede menu finder du både nye og velkendte retter. Som navnet antyder, kan du eksempelvis se frem til sætte tænderne i saftige steaks af krogmodnet oksehøjreb, smagfuld Wagyu tatar- eller carpaccio og gourmet-stykker af oksemørbrad.
Men hos Den Gyldne Okse, kan du også få meget mere end bare okse, når Rune og Niklas byder på deres overdådige fiske- og skaldyrsfade, friske blåmuslinger og laksesteaks.
Kvaliteten er alfa og omega for Rune og Niklas, der sigter efter at give deres gæster en smagsoplevelse, de ikke sjældent glemmer. Derfor er alt lavet helt fra bunden og altid med de absolut bedste råvarer, så du er sikret intet mindre end et velsmagende og veltilberedt måltid, der stemmer overens med makkerparrets høje ambitioner.
“Vi serverer oksehøjreb fra vores modningsskab, der kommer fra danske jersey-køer, leveret af Danish Crown,” fortæller Niklas og tilføjer, at kødet hænges op i “Guldrummet”, der er et kæmpe stort rum, hvor oksehøjrebene mørner i fire til seks uger, indtil de serveres for gæsterne.
På restaurant Den Gyldne Okse kan du altså se frem til en enestående spiseoplevelse, hvor detaljen og kvaliteten er sat i højsædet.
Foto: Den Gyldne Okse // Velsmagende steaks klar til servering
“Det er høj-kvalitetskød vi serverer, blandt andet dansk waygu kød, vi får leveret fra Rettrupkær, lidt udenfor Skive. Noget af kødet får vi også leveret fra Argentina. Uanset, hvor kødet kommer fra, er det vigtigste, at kvaliteten er helt i top, for det er dét, vi går efter,” fortæller Niklas.
Hertil kommer, at menukortet byder på en hel del frisk fisk og skaldyr og så er der lige i øjeblikket mulighed for at bestille Den Gyldne Okses Juletapas, hvor kuverten byder på alt fra andeterrin til sliders med honningglaseret juleskinke. Hvis du står og mangler årets nytårsmenu, er Rune og Niklas også leveringsdygtige i en yderst velsmagende af slagsen.
Du kan bestille en traditionel julefrokost eller en Juletapas både i restauranten eller ud af huset, hvis I er minimum seks personer. Årets nytårsmenu kan bookes her.
Ikke alene har kvaliteten fået et nøk op, men også konceptet har fået en ordentlig overhaling.
“Førhen var det meget ‘salatbar/bagekartoffel’-konceptet, men nu er det mere det hele på én tallerken, både steak, kartofler og garniture,” forklarer Rune og understreger, at det skal være en oplevelse at besøge restauranten, men stadig helt stille, roligt og nede på jorden.
“Vi er ikke for fine til nogen. Folk kan komme ind både i overalls og jakkesæt. Vi henvender os til et bredt kundesegment,” tilføjer han.
Makkerparret Rune og Niklas, på henholdsvis 25 og 27 år, er blevet taget godt imod, siden de åbnede op for knap halvandet år siden. Og de har store drømme og ambitioner for, hvordan fremtiden skal se ud for Den Gyldne Okse.
“De fleste siger, det er god mad og hyggelige lokaler - og vi er meget interesserede i at holde flere selskaber i restauranten fremover,” siger Niklas
Du har mulighed for at holde dit selskab hos Den Gyldne Okse, i de hyggelige omgivelser, i det gamle bindingsværkshus, præget af rå murstensvægge, træborde og læderstole. Og det er uanset, om det er et lille eller stort selskab,
De to ejere understreger, at ingen udfordring er for lille til dem: “Man kan sætte sit eget præg på menuen og vi kan lave det meste. Vi tager gerne ud og holder receptioner. Men alle selskaber er også velkomne i restauranten,” slutter de af.
Du finder meget mere om Den Gyldne Okse på deres Facebookside og hjemmeside.