Derfor elsker vi sommerhuse i Danmark

Profilbillede
dato

Sommerhusferien har været et hit hos danskerne siden 1700-tallet, fristelserne ved sommerhusferien står i kø. Det afslappede og simple liv, hvor hverdagens stress, skærme og menneskemylder sættes på pause, og i stedet bliver der plads til at læse en bog i et lukus sommerhus med rolige omgivelser.

Men hvad er magien ved det lille hus ude midt ude i ingenting med en wififorbindelse og indretningsstil, som de fleste af os ALDRIG ville tage os til takke med derhjemme? Læs med her, hvor vi gennemgår sommerhuset historie, og hvad der gør det så appellerende for mange af os at flygte derhen en gang imellem.

Kunne du selv tænke dig at leje et luksus sommerhus for hele familien, så kan VillaVilla.dk give dig lidt inspiration. Og hvis du ikke allerede vidste det, så har VillaVilla hovedsæde i Viborg.

Drømmen om det simple liv

Under coronakrisen så man et boom i sommerhusets popularitet, da der ifølge BoligSiden blev solgt sommerhuse for 23 milliarder kroner, hvilket var en stigning på 65 procent sammenlignet med 2019. Afslapning og det at komme tæt på naturen og havet var ifølge en Bolius-undersøgelse fra 2020 den største motivation for tre ud af fire danske sommerhusejere.

At have et uformelt mødested for venner og familie var det næste på listen. Ifølge undersøgelsen fandt danskerne sommerhusferien afstressende, fordi man kommer ned i gear, der er færre forpligtelser og man kan midlertidigt "melde sig ud af samfundet".

Genkendelsens glæde

Hvis afstresning og smuk natur er en så central del af sommerhusglæden, hvorfor så ikke bare tage på badeferie til Rhodos?

Selvom charterferier også er populære, så er tilknytningen til selve sommerhusområdet også en væsentlig del af ferievalget for mange sommerhusejerne. Det at komme tilbage til det samme sted hver år, som man forbinder med gode minder, har stor betydning for ferieglæden.

Bortset fra selve købet er sommerhuset en billig måde at holde ferie på. Derudover er det også familievenligt med masser af grønne og sikre omgivelser, hvor børnene kan tumle rundt og hverken behøves at sidde på cafe eller vandre rundt på storbyferie i 30-graders hede.

En tradition fra 1700-tallet

For flere hundrede år siden var livet inde i byerne ikke ligefrem forbundet med hygiejne og gode levevilkår. Derfor blev det populært iblandt de adelige at bygge huse på landet - at 'landliggere' - særligt i Nordsjællandsområdet for at komme tættere på naturen. Dog lå sommerhusene ikke nødvendigvis ud til havet. Præferencen for sommerhuse ved kysten kom først op igennem 1800-tallet, hvor danske kunstnere fik øjnene op for kystområdernes smukke lys såsom Skagens og Hornbæks lange strande. Og i de seneste par år har mange danskere også fået øjnene op for luksus sommerhuse i Viborg området, da netop dette område tilbyder helt speciel natur og byliv!

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen