Du kan anonymt aflevere våben på syv midt- og vestjyske politistationer

Profilbillede
dato

Også i Midt- og Vestjylland kan du i november aflevere våben og ammunition helt anonymt og uden risiko for at blive straffet for ulovlig våbenbesiddelse. Det sker som led i en landsdækkende frit lejde-aktion. Både i Holstebro, Herning, Ringkøbing, Silkeborg, Skive, Thisted og Viborg tager Midt- og Vestjyllands Politi imod våben.

Fra på fredag den 1. november 2024 og måneden ud er det muligt at aflevere våben til politiet helt anonymt, og uden at du risikerer at blive sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. Det betyder altså, at du også kan komme af med ulovlige våben, du under normale omstændigheder ville være blevet straffet for at besidde.

Frit lejde-aktionen er en del af Bandepakke IV og skal være med til at bringe antallet af våben i samfundet ned.

"Vi håber, at rigtig mange vil benytte sig af den her chance under frit lejde. Hvert våben, vi får indleveret, er ét mindre ude i samfundet, og det er positivt", siger vicepolitiinspektør Bjørn Bo, Midt- og Vestjyllands Politi.

"Et våben kan også falde i forkerte hænder - for eksempel ved indbrud - og blive brugt til alvorlig, personfarlig kriminalitet, så jeg håber virkelig, at mange vil gribe den her sjældne mulighed for at komme af med deres våben på en god måde, hvor de både kan være anonyme og ikke risikerer at blive straffet for at have haft våbenet", lyder opfordringen fra vicepolitiinspektøren.

 

Våben skal være pakket ind under transport

I frit lejde-perioden tager Midt- og Vestjyllands Politi imod våben på kredsens syv, store lokalstationer, det vil sige i Holstebro, Herning, Ringkøbing, Silkeborg, Skive, Thisted og Viborg.
Man skal komme i politistationernes åbningstid, og så beder poltiet om, at man under transporten har våbenet forsvarligt pakket ind i for eksempel en taske eller kasse, så det ikke er åbenlyst, at det er et våben, man transporterer, og så man ikke risikerer at skræmme andre unødigt. Skydevåben skal aflades, inden de transporteres og indleveres.

 

Ring, hvis du har håndgranater eller andre særligt farlige genstande

Er du i besiddelse af særligt farlige genstande som fx granater eller eksplosiver, skal du ikke selv transportere og indlevere dem, men i stedet kontakte politiet. Så vil politiet sørge for, at genstandene bliver afhentet.

"Uanset om du selv indleverer et våben, eller du får tingene afhentet, så kan det ske anonymt", slår vicepolitiinspektør Bjørn Bo, Midt- og Vestjyllands Politi, fast.

Det er godt syv år siden, borgerne senest kunne aflevere våben anonymt og uden risiko for at blive straffet for ulovlig våbenbesiddelse. Under frit lejde-aktionen i juni 2017 tog Midt- og Vestjyllands Politi imod omkring 2.600 våben. Der var tale om både skydevåben, luft-fjedervåben, eksplosiver, peberspray, knojern, knive, sværd og andre blankvåben. m.m.

 

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestjyllands Politi.
Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi

Seneste på facebook