Få hjælp og rådgivning hos en fysioterapeut i Odense

Profilbillede
dato

Døjer du med gener som menstruationssmerter, underlivssmerter, inkontinens, kroniske smerter eller andet, så kan det være en glimrende idé at række ud efter en professionel fysioterapeut.

Måske ønsker du at klare alle ting på egen hånd, og det har vi selvfølgelig stor respekt for. Men nogle gange kan det være gavnligt at søge professionel hjælp, så helingsprocessen bliver speedet op, og du på den måde hurtigere kan vende tilbage til en smertefri hverdag.

Befinder du dig i eller omkring Odense, vil indlægget måske være interessant for dig, fordi vi her kigger nærmere på almindelige gener, som kan blive behandlet på professionel vis i Odense.

1) Underlivssmerter

Underlivssmerter er generende for op mod 300.000 danske kvinder på årlig basis, og årsagen til smerterne skyldes typisk betændelsestilstande som blærebetændelse, blindtarmsbetændelse eller betændelse mellem blære, livmoder og endetarm.

Men underlivssmerter kan også skyldes følgende:

● Menstruation

● Inkontinens

● Spændinger

● Abort

Og det leder os videre til næste punkt, hvor vi kigger nærmere på menstruationssmerter.

2) Menstruationssmerter

Omkring 25% af alle danske kvinder lider af menstruationssmerter, og smerterne kan skyldes strukturelle faktorer som myoma, arvæv, endometriose eller andre muskelknuder.

Men det kan også skyldes hormonelle problemer, stress, adhæsion mellem livmoder og henholdsvis blære og endetarm.

Voldsomme menstruationssmerter har følgende symptomer:

● Rygsmerter

● Bækkensmerter

● Kraftig blødning

● Oppustethed

● Nakkesmerter

● Hovedpine/migræner

En fysioterapeut kan hjælpe dig med en række fysiske problemer og ikke kun de fem, vi gennemgår i det her indlæg.

Herunder kan du blive klogere på, hvad en dygtig fysioterapeut ellers kan hjælpe dig med:

https://www.aarhusosteopati.dk/fysioterapeut-fysioterapi-odense.aspx

3) Inkontinens

Inkontinens betegner tilstanden, hvor det kan være svært at holde på vandet, eller der lækkes urin. Det anslås, at op mod 500.000 danskere døjer med urininkontinens.

Lidelsen kan være tabubelagt og svær at tale højt om, hvorfor størstedelen undgår at besøge egen læge.

Men hvis du selv døjer med denne lidelse, ved du nu, at det ikke er en ualmindelig tilstand. Derfor bør du søge hjælp hos din egen læge eller andre steder, hvor du føler dig tryg nok til at fortælle om dine problemer.

4) Kroniske smerter

Op mod 825.000 danskere lider af kroniske eller tilbagevendende smerter, hvilket svarer til 19% af den danske voksne befolkning i Danmark. De typiske kroniske smerter opstår ofte i muskler, skelettet og leddene og ses ofte i forbindelse med nakke eller rygproblemer.

Det har en belastende effekt på personen selv, men også på samfundet, hvor 17% af de kroniske lidende har haft en sygefraværsdag inden for de sidste to uger.

5) Morbus crohn og colitis ulcerosa

Både morbus crohn og colitis ulceroas er kroniske inflammatoriske sygdomme, der kan påvirke fordøjelsessystemet. Morbus crohn kan ramme alle dele af fordøjelsessystemet fra mund til endetarm, mens colitis ulceroas udelukkende rammer tyktarmen og kaldes også for blødende tyktarmsbetændelse.

Begge sygdomme er uhelbredelige, men det er muligt at dæmpe symptomerne, hvis betændelsestilstanden fjernes mest muligt gennem den rette vejledning og professionel hjælp.


Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: aarhusosteopati.dk