Første danske politimesterskaber i padel netop afholdt i Holstebro

Profilbillede

Der var medaljemodtagere fra både Københavns Politi, Nordjyllands Politi, Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi, da historiens første danske politimesterskaber i padel denne uge blev spillet i Holstebro.

142 politiansatte fra hele landet havde tirsdag og onsdag padelbat i hånden og dystede mod hinanden, da der for første gang nogensinde var danske politimesterskaber i padel. Langt de fleste danske politikredse havde deltagere med, som havde valgt at bruge et par fridage på at gribe battet i det vestjyske.

Det er politiidrætsforeningerne i Holstebro og Viborg, der har planlagt stævnet med omkring 175 kampe i alt.

"Det har været et stort arbejde at få det arrangeret - også fordi det er første gang, og der ikke har været nogen erfaring at trække på. Men det har været sjovt, og når man så oplever, at folk roser det, og der ikke har været noget brok, så er det dejligt. Og ja, det er da også fedt, at vi her i Midt- og Vestjylland kunne gøre os gældende i kampen om medaljer", lyder det fra politiassistent Brian Højgaard, der arbejder i Midt- og Vestjyllands Politis centrale efterforskningsafdeling og er bestyrelsesmedlem i Holstebro Politi Idrætsforening.

Politiet som arbejdsplads har et rigt foreningsliv med bl.a. mange lokale politiidrætsforeninger, hvor kollegaer mødes på tværs om idrætsaktiviteter og også deltager i for eksempel løb og andre eksterne begivenheder. Dertil kommer stævner, som de lokale politiidrætsforeninger selv arrangerer for deres medlemmer og så altså de nationale politimesterskaber, hvor der dystes inden for forskellige discipliner. Det kan for eksempel være håndbold, badminton, skydning - og altså nu også padel.

"Vi følger jo også med i politiidrætsforeningerne og prøver at finde de discipliner, som folk rent faktisk har lyst til at bruge deres fritid på", fortæller Brian Højgaard og forklarer videre:

"Det giver altså også bare noget rigtig godt at mødes i en anden kontekst end arbejdet. Både et sammenhold i politikredsen, men også på tværs", siger politiassistenten, der sammen med sin makker fik en bronzemedalje med sig fra politimesterskabernes eliterække.

 

Bronzekamp i eliteserien ved de danske politimesterskaber i padel

Billede: Her er bronzekampen i eliteserien ved de danske politimesterskaber i padel i fuld gang.

 

Alle ansatte kan deltage

Det er selvfølgelig særligt vigtigt for polititjenestefolkene at holde sig i god form, men politiets idrætsforeninger er for alle ansatte, og også jurister og andre civilt ansatte har den her uge givet den gas på padelbanen.

"Det er da mega fedt, at der er så mange initiativer og gode tilbud i idrætsforeningerme, og så snart vi hørte om padelmesterskabet, meldte min makker og jeg os til. Jeg har ud over padel også været aktiv i løbeklubben i Holstebro Politi Idrætsforening, og jeg har aldrig været i tvivl om, at alle er velkommen uanset stilling. Det er et godt og sjovt fællesskab", fortæller Kine Staunsbjerg, der er kontorfuldmægtig i Politiets Administrative Center i Holstebro, hvor hun har været ansat i snart otte år.

Sammen med 33 kollegaer fra Midt- og Vestjyllands Politi repræsenterede Kine Staunsbjerg politikredsen ved de danske politimesterskaber i padel. Og hun kunne gå sejrsrig derfra. Hun og makkeren løb nemlig med guldmedaljen i damerækken.

På herresiden tog et makkerpar fra Københavns Politi DM-guldet i eliterækken, mens et hold fra lokalpolitiet i Viborg tog finalesejren i A-rækken. Det var generalsekretær i Dansk Politiidrætsforbund Carsten Ekstrøm, der overrakte guld-, sølv- og bronzemedaljerne til de glade vindere.

Til foråret er Danmark vært, når der for første gang nogensinde inviteres til nordiske politimesterskaber i padel. Et dansk landshold vil senere blive udtaget blandt politiets ansatte.

 

Kine Staunsbjerg og Louise Poulsen Svarrer vandt guld i damerækken ved de danske politimesterskaber i padel

Billede: Louise Poulsen Svarrer og Kine Staunsbjerg, der er kontoransatte i Midt- og Vestjyllands Politi, løb med guldet i damerækken ved de danske politimesterskaber i padel.


Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestjyllands Politi.
Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi