Keld overvandt kræften og driver nu en blomstrende forretning

Profilbillede

Mange Viborgensere forbinder nok kun Keld Nielsen med at være manden bag Kelds Pølser/pølsevognsudlejning, men sammen med samleveren Bettina Damgaard driver Keld en forretning som er meget andet, end bare pølser.

Vi skruer tiden 8 år tilbage, hvor Keld drev sin forretning Kelds Pølser. En virksomhed som var i en positiv udvikling. Men i januar 2015 slog lynet ned og Keld fik konstateret en livstruende kræft. Keld skulle igennem et ekstremt hårdt behandlingsforløb med både operation, kemoterapi og strålebehandling. Et forløb, som gjorde, at Keld måtte tilbringe godt 1 år i sygesengen med meget begrænsede kræfter og uden overskud til ret meget andet, end at kæmpe for sit liv.

Det var naturligvis et hårdt slag, både at skulle kæmpe for sit liv, samtidig med at man stod med en virksomhed, som man ikke havde mulighed for at drive.

“Uden gode venner og familie havde jeg aldrig klaret mig igennem,” siger Keld.

Midt i mørket kom der pludseligt lys

Mens tingene så allermørkest ud, kom der pludseligt lys. Midt i sygdomsforløbet og kampen for overlevelse, mødte Keld nemlig sin nuværende samlever Bettina. Bettina er i dag ikke blot Kelds samlever, hun er nemlig også en kæmpestor del af virksomheden og er en væsentlig årsag til den succes, som virksomheden lige nu oplever.

2017: Kelds Pølser & Udlejning ser dagens lys

Keld har den dag i dag store gener som følge af den hårde kræftbehandling, men han vandt over kræften. Så i april 2017 stiftedes Kelds Pølser og Udlejning ApS med Keld som direktør, og herfra tager tager tingene fart. Kelds Pølser og Udlejning er et totalkoncept, hvor man leverer en komplet løsning med alt til festen. Lige fra pølsevognen til alt festmateriel, som eksempelvis hoppeborge, softice-maskiner, slush-ice maskiner og så videre. Et koncept, som virkeligt har fået vind under sejlene, og som Keld udtaler:

”Vi leverer det hele til festen og naturligvis i en super kvalitet, så kunden behøver ikke tænke på at skulle bruge mere end 1 leverandør - det er nok hovedårsagen til succesen.”


Foto: Kelds Kødsalg åbningstider

2020 - Kelds Vognen ApS bliver skabt

I 2020 etableres et nyt forretningskoncept, nemlig Kelds Vognen.

“Kelds Vognen er et koncept, hvor vi sælger eller leaser alt inden for mobile vogne til mange forskellige formål. Det vil sige alt fra toiletvogne, badvogne, beboelsesvogne, salgsvogne, pølsevogne, til køle/frysevogne. Og faktisk specialbygger vi vogne efter kundernes ønsker,” siger Keld.


Foto: Billede af en Kelds Vogn, som kan lejes

Denne del af virksomheden har allerede fået så meget fart, at man i dag har 70 forskellige vogne på nummerplader, stående klar til salg/udlejning. Selv det berømte kunstmuseum Louisiana har fået øjnene op for Kelds Vogne, og bruger dem.

Coronaen satte ind og endnu en ny blomstrende forretning blev skabt

I marts 2020, hvor Danmark lukkede ned for første gang grundet Corona-epidemien, havde Keld allerede indkøbt et stort varelager af pølser, som skulle langes over disken i hans pølsevogne hen over sommeren. Men alle arrangementer og fester blev jo lukket ned, og derfor stod Keld med et alt for stort varelager af pølser. Men så kom Bettina til mig og sagde ”Keld.., vi er nødt til at gøre noget ved det varelager af pølser, for ikke at brænde inde med dem”. Bettina foreslog derfor, at de skulle prøve at sælge nogle af de mange pølser ved at køre “JA TAK-tilbud”, hvor folk kunne komme ud på virksomheden og hente de lækre pølser til en rigtig god engrospris. Den idé viste sig at være fantastisk:

”Vi solgte 450 kasser med 5 kg pølser, på en uge,” fortæller Keld.


Foto: Pølser fra Kelds Kød

Vi så hurtigt, at vi ramte et hul i markedet ved at tilbyde almindelige borgere at komme til os og købe pølser og kød til engrospriser, og det blev starten på den succesen KELDS KØD. Faktisk har konceptet fået så god vind i sejlene, at man allerede nu forventer en årlig omsætning på omkring 15 mio. kroner:

“Det skyldes ikke mindst, at vi i starten af året hentede Mads Egebjerg Olsen ind som Salgsdirektør i KELDS KØD. Mads har virkelig en stor andel i succesen. Hos KELDS KØD sælger vi kød til alle. Vores kunder spænder over alt fra eksklusive restauranter, over dagligvarebutikker til private borgere, der bestiller kød fra hjemmesiden www.kelds-kod.dk,” fortæller Keld.

I onlinebutikken er udvalget enormt: Lam, svin, fjerkræ, skalddyr, spareribs, bøffer, oksekød, pølser og ikke mindst de utroligt populære hjemmelavede Mormor-retter.


Foto: Kødudskæringer fra Kelds Kød

Hos KELDS KØD vægter man kvalitet og faglighed enormt højt, hvilket også er årsagen til at teamet består af højt kvalificerede fagfolk. De har ansat fire uddannede kokke og en butiksslagter. Og som seneste skud på stammen har de været så heldige at få Troels (kendt fra Hjarbæk Kro) med på holdet, til at sikre den høje kvalitet, som de gerne vil være kendte for.

“KELDS KØD leverer i hele Danmark, men de lokale kan også bestille varerne på hjemmesiden og selv komme og hente varerne hos os,” siger Keld.

Fremtiden

“Fremtiden ser rigtig lys ud. Kræften er overvundet og vi har rigtig godt gang i butikken og forventer samlet set en omsætning som rammer et niveau vi aldrig før har været i nærheden af. Faktisk er der så godt gang i det, at vi er på vej til at vokse ud af vores nuværende lokaler, og har allerede lejet os ind i nye og større lokaler i byen,” siger Keld.


Foto: De nye lokaler, som virksomheden flytter ind i

Keld runder snakken af med, endnu en gang, at sende sin taknemmelighed i retning af samleveren Bettina.

”Jeg har stadig så store senfølger fra kemobehandlingen, at jeg er nødt til at være sengeliggende mange timer hver eneste dag, så uden Bettina til at tage et kæmpe ansvar i driften af virksomheden, havde vi aldrig været, hvor vi er nu,” afslutter Keld.

Besøg Kelds Pølser på virksomhedens hjemmeside og Facebook.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Keld // Kelds Pølser