Kongenshus Kro vendte corona fra tragedie til forretningsmulighed

Foto: Resturanten // Marianne Frøik. Her er der sørget for flot bordopdækning til et af Kongenshus’ selskaber
Profilbillede
dato

I Viborg finder du Kongenshus Kro. Bag kroen står Marianne Frøik. Hun blev spurgt adskillige gange, om hun ville overtage kroen og til sidst sagde hun ja. På trods af corona og andre udfordringer endte det godt. Hør Marianne fortælle historien.

I 2019 overtog Marianne Kongenshus Kro sammen med en kammerat. De var flere gange blevet spurgt, om de ville overtage kroen efter daværende forpagter, men havde svaret nej. Til sidst gik de med til at komme ud og se stedet. 

"Selvom jeg aldrig nogensinde havde været inde og se stedet, så lød det meget spændende og vi så muligheder i stedet. Vi var ude og se stedet en januar med sneen dalende ned over det danske land og jeg var solgt på stedet over denne fantastiske kro og de charmende og hyggelige omgivelser," fortæller Marianne.



Foto: Kongenshus Kro // Travlt i køkkenet 

Marianne og hendes kammerat drev på daværende tidspunkt også en cafe og kunne se mulighederne i at køre begge steder på samme tid. Det gik dog ikke helt som forventet.

“Som bekendt overtog vi stedet i juli 2019, og i vinteren 2020 kom coronaen buldrende ind i landet og alt lukkede ned og bare at få det hele til at hænge sammen blev til en kamp," fortæller Marianne.

Folk kunne ikke besøge kroen, så eneste mulighed var at lukke helt ned. Marianne uddyber:

"Kroen havde ikke tidligere gjort sig så meget i mad ud af huset, så da vi blev lukket ned på selskabsdelen, blev alt personale sendt hjem og vi lukkede ned, inden vi for alvor var kommet igang."

Året 2020 gik og Mariannes kammerat ønskede at træde ud af firmaet, så de valgte at opsige deres forpagtning, da de på daværende tidspunkt ikke kunne se, at coronaen fik en ende, og derfor ikke kunne se det økonomiske og forsvarlige ved at have en virksomhed som kroen, der var bygget på selskaber.

"Skæbnen ville dog, at jeg i januar 2021 rykkede min cafe og dens ordrer ud på Kongenshus, da vi var blevet opsagt, fordi de ønskede at prøve noget nyt. Men jeg tænkte, at de sidste tre måneder vi havde tilbage som forpagter på kroen, kunne vi ligeså godt forsøge at få gang i det," fortæller Marianne.


Foto: Kongenshus Kro // Oplev den hyggelige stemning i lokalerne, hvor Marianne sætter en ære i at skabe rammerne om gæsternes besøg eller selskaber 

Da de ramte april måned blev Marianne så spurgt, om hun ikke selv ville overtage stedet og forpagte det alene. Og som sagt så gjort, så overtog hun stedet alene pr 1/4-2021. Og siden da har tingene set lysere ud.

“Da kroen fik lov til at åbne op igen, valgte jeg at satse på mere liv og ikke kun i forbindelse med selskaber. Vi gik på deals og spotdeal og solgte blandt andet 600 stjerneskud på kun 4 dage og små 300 ophold på 14 dage i den periode, det kørte online," fortæller Marianne.

Og det stoppede ikke der. Siden da har de udvidet med månedstapas og gastronomiske ophold og Marianne ser på 2023 med lyse udsigter.

"Og 2023 byder på nye arrangementer. Ligeledes har vi indgået samarbejder med Staarup, som sammen med os har udviklet vores egen gin, øl samt to snapse.”

Sådan lyder det fra den 42-årige chef, der også fremhæver de kernekompetencer og værdier, der ligger bag Kongenshus Kro:

“Hos os sætter vi en dyd i, at så meget som muligt er hjemmelavet og med gode råvarer. OG man skal føle sig hjemme herude på heden hvor roen og hygge er i højsædet,” fortæller Marianne og uddyber:

“Her er hygge, nærvær og de ansatte har et smil på læberne.”

Og som hun understreger: “Kongenshus kro- det er os på heden.”

Du finder meget mere om Kongenshus Kro på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Kongenshus Kro