Kvindelandsholdet er tilbage på Viborg Stadion

Profilbillede
Anja Wittendorff Schack

Torsdag den 16. september 2021 starter kvindelandsholdets vej mod VM. Her er de nemlig tilbage på Viborg Stadion for at tage de første driblinger på vej mod VM 2023 i Australien og New Zealand.

Aftenens modstander er Malta, og kampen starter klokken 18.00. 

Da Maltas kvindelandshold sidst var på besøg i Viborg, gik de derfra med et 8-0 nederlag i bagagen. Så der er gode udsigter til endnu en målfest denne gang. 

Landskampene er med til at sætte spotlys på Viborg som kultur- og eventby, hvor store sportsbegivenheder igen kan finde sted.

Rød-hvid fest

Da der var kvindelandskamp og fejring af EM-kvalifikationen tilbage i december 2020, var det ikke muligt at invitere publikum på grund af Covid-19-restriktionerne. 

Men denne gang kan der skabes nogle helt andre rammer for fodboldfesten, hvor fanzonen kan åbnes, stadion kan pyntes op og landsholdskvinderne og publikum kan modtages på bedste vis.

Fanzonen uden for stadion vil være åben fra klokken 16.00 til klokken 17.30, hvor hele familien kan prøve kræfter med panna, præcisionsskud og speedcage. Det vil også være muligt at få Dannebrog malet på kinderne, og de tilskuere, der er gode til at heppe på “heppecam”, kan se frem til muligvis at komme på storskærmen. 

Trommeduoen ArtiMik sætter som altid rytmen for fodboldfesten, og landsholdsmaskotten Emma Hu kommer også forbi og bidrager til stemningen.

Slut med corona-restriktioner

Corona-restriktionerne til sportsbegivenheder ophører den 10. september, og det er derfor slut med gyldigt coronapas og mundbind for publikum og danske fans. 

Landsholdsspillerne og staben omkring holdet er fortsat i en særlig corona-boble, der skal opretholdes på samme måde som under sommerens EM for herrer. Viborg Stadion bliver derfor opdelt i forskellige zoner, der skal sikre afstand til alle uden for de to holds bobler, og landsholdsstjernerne får i denne omgang f.eks. ikke mulighed at give autografer efter kampen.

Følg lokale informationer om kvindelandsholdets hjemmekampe lige her

Næste kamp spilles den 21. oktober mod Bosnien-Hercegovina. Det ligger i børnenes efterårsferie, og der arbejdes i den forbindelse på at skabe en fanzone i Viborg midtby.

Kilde: Redaktionen