Borgere, der modtager mad fra Viborg Kommunes Madservice, pårørende, samarbejdspartnere, andre kommuner og interesserede har vist stor nysgerrighed for at se det nye produktionskøkken. Interessen har resulteret i, at Madservice Viborg inviterer alle til åbent hus to gange i begyndelsen af det nye år.
Arrangementet finder sted lørdag den 10. januar og søndag den 22. februar, begge dage fra kl. 10.00 til 12.00, på Petersmindevej 15, 8800 Viborg. Der kræves ingen tilmelding, og alle interesserede er velkomne.
På dagen vil det være muligt at få en rundvisning i det 1.200 m2 store køkken, hvor gæster blandt andet kan se en hvidkålskløver, et sous vide-kar med plads til 300 kg kød, en stativvasker til 1,3 millioner kroner og gryder med en kapacitet på 500 liter. Rundvisningen dækker hele køkkenet, herunder grøntsagsafdeling, produktion, pakkerum, køle- og frostrum samt opvaskerum – de steder hvor 17 ansatte dagligt fremstiller mad til cirka 1.200 borgere.
De lyse og ergonomiske arbejdsstationer i det nye køkken kombineret med bæredygtige løsninger forbedrer arbejdsvilkårene og giver de ansatte bedre muligheder for at skabe innovative retter og sikre høj kvalitet i måltiderne. Køkkenets miljøvenlige indretning gør driften både fremtidssikret og mere bæredygtig.
Det moderne produktionskøkken, der blev indviet den 6. november 2025, har haft en anlægsudgift på 49,5 millioner kroner og betegnes som et af Danmarks mest avancerede og bæredygtige køkkener.
For yderligere oplysninger kan Johannes Vesterby, næstformand for Teknisk Udvalg og formand for Ældre- og Aktivitetsudvalget, kontaktes på tlf. 30 85 89 77 eller mail: jfv@viborg.dk. Ligeledes kan Ellen Lyngsø kontaktes på mail: ely@viborg.dk.