Nicolaj Danefeld er ny talentchef i Viborg HK

Nicolaj Danefeld er ansat som ny talentchef i Viborg HK (Foto: Viborg HK)
dato

Nicolaj Danefeld er blevet ansat som talentchef i Viborg HK som en del af et tæt samarbejde mellem Viborg HK Forening, Viborg Elite og Viborg HK. Talentchefen er en nyoprettet rolle, der skal forbedre talentudviklingen og bæredygtigheden i Viborg HK.

Den nye talentchef er en vigtig faktor i den strategi, som Viborg Elite, Viborg HK Forening og Viborg HK har udviklet for at øge arbejdet med at opbygge en ny talentstruktur.

”Vores ambition er at skabe en stor talentmasse i Viborg Kommune og ikke mindst en bæredygtig fremtid, hvor de lokale spillere skal have en betydelig rolle på ligaholdet,” fortæller direktør i Viborg HK Jens Steffensen og fortsætter:  

”Det ligger mig meget på sinde, at vi skal styrke samarbejdet med alle klubber i Viborg Kommune. Og det er jeg sikker på, at Nikolaj også kan være med til.”

Formanden for Viborg HK Forening, Børge Hansen, er meget glad over muligheden for et endnu tættere samarbejde mellem Viborg HK og Viborg HK Forening.

”Vore unge talenter vil blive en del af et endnu stærkere talentmiljø, hvor transitionerne mellem ungdom og seniorer bliver styrket.”

Talentudvikleren i Viborg Elite, Lone Simonsen, ser også mange positive muligheder i et bredt samarbejde.

”Vores ønske er at fremme samarbejdet klubberne imellem, og Nicolajs arbejde retter sig derfor mod alle kommunens klubber. Fokus bliver på talentudvikling både på spillerniveau og trænerniveau.”

Hele kommunens talenter skal udvikles
Nicolaj Danefeld glæder sig til de nye udfordringer og ikke mindst er han positivt over udsigten til at brede talentudviklingen ud i hele kommunen og samarbejde med klubberne på tværs af årgange og byer:

”Jeg er glad og stolt over, at jeg har fået muligheden for at blive talentchef. Det falder godt i tråd med alt det, jeg har beskæftiget mig med igennem de sidste 5 år, hvor vi har opbygge Nørre Djurs HK – vi startede i jyllandsserien og ligger nu nr. 1 i 2. division. Den udvikling er sket på baggrund af vedholdenhed, stærke værdier, stærke traditioner, et klubliv og et foreningsliv.”

”Derfor er jeg også virkelig begejstret for, at der nu er lagt en strategi i Viborg, hvor man vil arbejde intensivt med talentudvikling ned igennem U15, U17 og U19 rækkerne og på den måde se, om man kan lave en ligaspiller eller to til ligatruppen.”

”Jeg er vildt motiveret for at blive en del af dette projekt, og jeg glæder mig enormt meget til at komme ind i så dygtig en stab, som der er i Viborg HK, hvor jeg som talentchef kan få sparring på øverste niveau og bruge det til udvikling af håndboldtalenter i hele kommunen.”

”En kæmpe styrke ved den nye strategi er også, at den ikke blot kommer fra eller skal udspille sig i Viborg HK – det skal mærkes i hele kommunen, at der er kommet en ny talentchef.”

”Det har jo været sådan igennem mange år, at klubberne har arbejdet for sig selv, og det synes jeg er ærgerligt, for jeg tror, at man har meget at vinde ved samarbejde. Det er klar, at hvis vi skal lave kommende landsholdsspillere, så ved alle klubberne godt, at vi skal varetage spillerens interesse.”

”Gode spillere vil gerne træne med andre gode spilere, og spillere, der bare vil have det sjovt med håndbolden, SKAL der også være plads. Derfor er det afgørende, at vi laver talentmiljøer, så vi varetager både de spillere, der gerne vil udvikle sig og lægge mange kræfter i håndbolden og de spillere, der gerne vil spille for sjov.”

”Jeg drømmer om, at vi kan genskabe noget af den gamle klubånd i VHK-foreningen. Jeg synes, at vi har for få unge i hallen, vi har for lidt aktivitet i cafeteriet, vi har få lidt aktivitet på kryds og tværs af holdene lige fra børne- ungdom- og seniorhold, og det håber jeg, at jeg kan være med til at genskabe.”

Baggrund
Nicolaj Danefeld har mange års erfaring som ligaspiller og har de sidste 5 år været en del af opbygningen af Nørre Djurs 2. division både i salgsorganisationen og sportsmæssigt. Han er generelt en mand med en stor mængde erfaring inden for håndbold.

Ansættelsen er pr. 1. maj 2023

Kilde: Viborg HK