Nu kører el-bussen: El-busserne ruller ud i Viborg Kommune

Foto: Viborg Kommune.
dato

Søndag den 30. juni markerer en vigtig milepæl for Viborg Kommune, når dieselbusserne erstattes af nye el-busser.

Overgangen fejres klokken 11.00 ved det nye superstoppested på Jernbanegade, hvor borgere kan opleve de nye, mere komfortable busser med lav indstigning og elektriske ramper, der gør det lettere for passagerer med cykler, barnevogne, rollatorer eller kørestole.

Formand for Teknisk Udvalg, Torsten Nielsen, udtrykker glæde over det nye busnet, der er bedre tilpasset borgernes behov. Målet er at reducere antallet af tomme busser og øge antallet af afgange på de mest benyttede strækninger. De nye el-busser bidrager også til en renere by med mindre støj og forurening.

Midttrafik opfordrer borgerne til at besøge Rejseplanen for at orientere sig om de nye ruter og køreplaner. Desuden vil Midttrafiks mobile kundecenter være til stede på Viborg Bibliotek den 27. juni fra kl. 10-13 for at besvare spørgsmål og give information om det nye busnet.

Torsten Nielsen anerkender, at der vil være kritikere af den nye plan, men understreger, at der er lyttet til borgernes kommentarer og forsøgt at tilpasse planen derefter. Fokus har været at sikre, at busserne kører på de ruter, hvor passagererne er, for at undgå tomme busser og optimere brugen af borgernes penge.

Med de nye el-busser håber Viborg Kommune at skabe en mere effektiv og miljøvenlig kollektiv trafik, der tilgodeser borgernes behov og bidrager til en bedre bymiljø.


https://viborg.dk//om-kommunen/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/nu-koerer-el-bussen-13911149/
Kilde: Viborg Kommune