Ny Bjerringbro Skole

Profilbillede
Anja Wittendorff Schack

Ny fælles skole i Bjerringbro hedder Bjerringbro Skole. Navnet blev fundet på i en lokal konkurrence, som de to skolebestyrelser udskrev i maj måned. Vinderen, Linda Wissam Khaskiyeh fik overrakt sin præmie onsdag den 2. juni. 

Den nye fælles skole i Bjerringbro, som kommer til at hedde Bjerringbro Skole, åbner når det nye skoleår begynder til august. Til den tid er det altså farvel til Bøgeskovskolen og Egeskovskolen - og goddag til den nye fælles skole. 

Af navneforslag til den nye fælles skole kom der i alt 107 forslag. Vindernavnet, Bjerringbro Skole, blev foreslået otte gange, og blandt dem blev Linda Wissam Khaskiyeh fra 6.z på Bjerringbro Egeskovskolen udtrukket som den endelige vinder af et gavekort på 500 kroner fra Bjerringbro Byforum Detail. 

Tilfreds med det nye navn

Det er skolebestyrelserne på de nuværende to folkeskoler i Bjerringbro - Bøgeskovskolen og Egeskovskolen - der har udgjort dommerkomitéen i navnekonkurrencen. 

Det nye navn til den fælles skole, Bjerringbro Skole opfylder alle kravene, og passer rigtig godt ind i ambitionen om at skabe verden bedste skole lige midt i Bjerringbro. Udvalget er altså begejstrede og glade for det nye navn, fordi det tydeligt afspejler, at der nu er én fælles skole i Bjerringbro, som signalerer både samling og placering.

Desuden er det nye skolenavn også blevet godkendt af Børne- og Ungdomsudvalget. 

De er alle enige om, at Bjerringbro Skole er et enkelt, solidt og langtidsholdbart navn, som klart fortæller, hvor skolen hører hjemme, og hvad man samles om i dette fællesskab. 

To skoler - ét skoledistrikt

Den nye fælles skole kommer til at bestå af to afdelinger på de eksisterende adresser og vil omfatte 0.-9. klassetrin, skolefritidsordning og specialafdeling. Denne beslutning blev vedtaget i 2020 af Byrådet, og vedrører altså, at de to skoledistrikter i Bjerringbro fra den 1. august 2021 skal lægges sammen til ét distrikt. I foråret 2022 bliver der valgt en ny fælles bestyrelse, men indtil da fortsætter de to nuværende skolebestyrelser som én fælles overgangs-skolebestyrelse i skoleåret 2021/2022. 

Kilde: Redaktionen
Flere artikler