PhotoCare: "Fordi livet ikke kan tages om"

Foto: Michael ved den nye billede - bestillingsstation, hvor du kan få printet dine billeder her og nu // Michael Nørgaard.
Profilbillede
dato

I dag kan du møde Michael Hjorth, der siden 2006 har været indehaver i PhotoCare Viborg.

Her tager de både pas- og skolefoto og så vil Michael fortælle om de printede billeders genopståen. PhotoCare tager også skolefoto og har eget studie, som også er en vigtig del af forretningen, fortæller Michael:

“Vi laver meget skolefoto, og vi fotograferer udelukkende på lokale skoler. Hvert år fotograferer jeg tæt på 2500 børn. Vi tager også mange kørekort og pasfotos."

I butikken sælges der også stadigvæk kameraer, kikkerter og andet fotoudstyr. Men en gammel klassiker har fået et stort comeback på det seneste:

"Senest har vi udvidet med fire helt nye fotostationer, hvor folk kan komme med deres mobil og få printet billeder med det samme. Det er helt vildt, hvad der igen bliver printet.”

"Det er ikke kun digitale fotos som bliver printet. Der er også kommet et comeback for den analoge film igen og dem fremkalder vi også. Dog ikke så hurtigt," lyder det fra Michael.

I butikken er der altid godt humør og det kommer også til udtryk på billederne. Michael uddyber:

“Når vi fotograferer, er det billeder med smil. Vi griner og siger pruttelyde når der fotograferes børn i studiet. I butikken har vi her og nu printservice, så det er billeder, som du får printet med det samme. For os er troværdighed, høj service og godt humør det vigtigste."

Fra syv fotobutikker til én
At nå til at være det firma, som PhotoCare Viborg er i dag, har været en rejse. Noget som Michael ser tilbage på. PhotoCare er en af Viborgs ældste forretninger. Den ligger nu i Sct. Mathiasgade 30. Her har den ligget siden 2019, men førhen har den været vidt omkring:

"Inden da var vi i rigtig mange år i Sct Mathias Centeret. Inden butikken hed PhotoCare, hed den Fo-2 Shop, og tidligere endnu hed den Jacobi Foto. Jeg tror, der har været fotobutik i en lige line i hverfald siden 1960'erne. Faktisk lå Jacobi Foto på placeringen, hvor Sumborg tidligere lå, og hvor der nu er en dametøjsbutik."

Michael startede i lære hos Jacobi Foto tilbage i 1993. Dengang var der hele syv fotobutikker i Viborg.

"Jacobi Foto blev købt i efteråret 1993 af Hans Lykke Gregersen og Susanne Brandi, og jeg fulgte med sammen med varelageret. I 2006 købte jeg butikken af Hans og Susanne. I 2012 fusionerede de to sidste fotobutikker i byen, PhotoCare og Japan Foto, og nu er vi byens eneste fotobutik.”

Michael Hjorth uddyber: “I 1990'erne var det udelukkende salg af kamera, video og andet fotoudstyr. I 2006 da jeg overtog, begyndte vi også at fotografere folk, altså portrætfoto og også lave skolefoto. Det er i dag en stor del af vores butik.”

Og budskabet fra Michael Hjorth er klart: “PhotoCare - fordi livet ikke kan tages om.”

Du finder meget mere om PhotoCare Viborg på deres Facebookside og hjemmesideBesøg PhotoCare Viborg på adressen Sct. Mathias Gade 30, 8800 Viborg.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: PhotoCare Viborg