Sommerture med Viborg Guiderne er en spændende måde at opdage Viborg på

Foto: Viborg Museum .
Profilbillede
dato

Viborg rummer et væld af gode historier og smukke historiske miljøer. Men i dagligdagens hast har man måske ikke tid til at standse op og nyde dem. Det er der råd for hele sommeren, for Viborg Guiderne byder igen i år velkommen til en lang række guidede ture i samarbejde med Viborg Museum.

Viborg bliver endnu smukkere, når en guide åbner for historien.

Viborg Guiderne har sammensat et varieret program. Hvis man lige skal have genopfrisket sin Viborg-historie i de gamle gader, så er en traditionel byvandring et godt sted at begynde.

Her kan man opleve de klassiske fortællinger om f.eks. kongehyldninger, reformationen og Snapstinget, og guiden fokuserer på ”must see” steder i byen.

Men man kan også gå med på mere specialiserede ture. Der er den detaljerige vandring ned gennem Sct. Mogensgade, som uden blusel kan kaldes en af Danmarks smukkeste gader.

Endnu smukkere bliver den, når en guide åbner historien om de enkelte huse på turen. Der er også ture i Sct. Hans Gade og på Borgvold, og i Søndermarkskirken fortælles der om det enorme Hærvejstæppe fyldt med gode historier.  

De Fem Halder på programmet

Som noget nyt i år er De Fem Halder på sommerprogrammet.

Viborg Guiderne har i samarbejde med Viborg Museum udviklet en ny tur på Halderne, som allerede er blevet meget populær hos turistgrupper, der kommer til Viborg i bus.

Denne succes overføres nu til sommerturene.

Det koster kun 50 kr. at deltage i en guidet tur, og billetter skal købes på forhånd på Viborg Museums hjemmeside.

Fakta:

Tid: 3. juli – 8. august.

Program: Se detaljeret program og mødesteder på www.viborgmuseum.dk

Pris: 50 kr.

Billetter: Billetter skal købes på forhånd på www.viborgmuseum.dk

Kilde: Viborg Museum