Team Viborg øjner ligaens øvre del

Fra en kamp sidste sæson i Silkeborg (Foto: Henrik Larsen)
Profilbillede
dato

Team Viborg glæder sig til den kommende sæson, efter de i sidste sæson opnåede oprykning til Kvindeserie Vest. Derfor går holdet nu en spændende sæson i møde. Vi ser frem mod den, sammen med Team Viborg's træner, Henrik Larsen.

"Som nyoprykket hold er det altid spændende at se, hvor holdet står i forhold til modstanderens niveau. Vi vil gerne etablere os i Kvindeserie Vest, og spille med i den øvre del af ligaen, og her ser jeg gode muligheder. Jeg forventer også, at vi møder noget mere modstand end i efteråret, og det er noget vi i trænerteamet og i truppen er godt forberedt på."

Med udsigt til en sæson, der kan gå hen og blive vanskeligere end den seneste, har man omkring Team Viborg besluttet, at gameplanen fra sidste sæson ikke skal ændres. Den skal finpudses og justeres, og de individuelle aspekter bliver skærpet væsentligt.

"Vi vil gerne være spilstyrende, og har som så ikke gjort noget anderledes end i efteråret, da vi gerne vil fastholde denne spillestil. Vi vil bygge spillet op nedefra og spille "spillet". Spillerne har selvfølgelig en "gameplan", men de gerne skal tage selvstændige beslutninger så de ikke bliver låst fast i spillet," lyder det fra Henrik Larsen, der fortsætter:

"Tålmodighed bliver også en vigtig del af vores spillestil. Vi har også trænet en del i genpres her i opstarten, som vi ikke var så stærke til i efteråret og så vil vi også arbejde med, at vi kan spille i et højt tempo. I træningen henover foråret vil der også være fokus på de individuelle færdigheder, som vi ikke fik trænet ret meget af sidste sæson."

'Truppen er tæt på at være intakt'
Henover pausen har Team Viborg oplevet en pæn spillertilgang, hvilket begejstrer Henrik Larsen.

"Vi har fået tilgang af Ida Velling fra SUB, og hun er helt sikkert med til at forstærke truppen. Derudover har vi rykket Therese Guldager op fra vores U18 DM, og hende forventer jeg mig også meget af. Til sidst har Frida Smed trænet med os de sidste 14 dage. Hun har tidligere spillet i klubben, og jeg håber, at hun bestemmer sig for, at spille for os her i foråret."

"Så med tilgang af de tre synes jeg, at truppen er tæt på at være intakt og holdet får den konkurrence, som ikke var tilfældet i efteråret grundet en smal trup. Truppen jeg har nu er super at træne med, og de er meget ydmyge omkring deres fodbold, så jeg har store forventninger til holdet, ikke bare her i foråret, men også på sigt."

Trænerstaben for sæsonen er på plads
Men holdet på banen præsterer ikke, uden holdet uden for banen. Henrik Larsen har styr på sin trænerstab, og han vil ikke være dem foruden.

"På træner siden har jeg assistenttræner Frank Pedersen og målmandstræner Mikael Bak. Det er to personer som jeg har et fantastisk samarbejde med, og uden dem begge ville vi ikke være hvor vi er nu," siger Henrik Larsen, og fortsætter:

"Så har jeg også holdleder, Poul Lauge, som yder et enormt stykke arbejde for holdet. Det gælder også den midlertidige holdleder Amalie Lauge, så det er to holdledere jeg kun kan være taknemmelig for. Når Amalie skal have støvlerne på efter en langtidsskade, så er Poul alene igen."

Top 3-holdene bliver konkurrenterne
Henrik Larsen har dannet sig et overblik over sæsonens kommende modstandere, og trods et begrænset kendskab er han ganske klar over, hvem der bliver holdt ekstra øje med.

"Jeg forventer, at Romalt IF, Vejgaard Boldklub, FC Thy-Thisted Q og AaB bliver de største konkurrenter. Romalt sluttede som nr. 1 i efteråret, og har af den grund tre point med over, Vejgaard blev nr. 2 og har to point med over og Vejgaard nr. 3 med ét point med over.

"Vi ser særligt frem til at møde AaB og FC Thy-Thisted Q, fordi vi forventer  at de vil have divisionsreserver med."

Sæsonens første kamp bliver fløjtet i gang lørdag den 26. marts kl. 16.15. Her vil førstepladsen fra Romalt IF komme på besøg.

Kilde: Henrik Larsen