Thilde Frandsen forlænger med Viborg HK

Thilde Frandsen forlænger med Viborg HK (Foto: Viborg HK)
Profilbillede

19-årige Thilde Frandsen har underskrevet en ny, 2-årig kontrakt med Viborg HK.

´Thilde Frandsen er bare en fremragende case, hvis man kan udtrykke det sådan´, siger direktør i Viborg HK Jørgen Hansen

Han forklarer sin formulering med, at Thilde Frandsen er en af ´vores egne´ ungdomsspillere, der igennem talentudvikling og godt samarbejde mellem VHK-foreningen, Viborg Håndboldklub ApS, Viborg Katedralskole – og selvfølgelig hovedpersonen selv, cheftræner og ligatrup, har resulteret i en fremragende spiller, der virkelig leverer varen.

´Vi er stolte af, at vi nu underskriver en 2-årig kontrakt med Thilde Frandsen´, siger Jørgen Hansen.

Cheftræner Jakob Vestergaard udtrykker også glæde ved såvel forløbet som udsigten til at beholde Thilde Frandsen i min. 2 år mere:

´Selvom hun på dåbsattesten er ung (19 år), har hun allerede rigtig stor ligaerfaring og har gjort det virkelig godt. Hun er megadygtig defensivt og har også gjort det fremragende på kontradelen, og desuden har hun i år formået at udvikle sine afslutninger, så de er blevet skarpere, og hun er dermed blevet mere træfsikker.

Hun er en superdygtig højre fløj, som sammen med Emilie Hovden kommer til at styrke den position.

Thilde Frandsen bliver stensikkert truppens førstevalg – måske ikke det første eller andet år, men den tid kommer helt sikkert, for hun indeholder alt det, der skal til for at blive et soleklart førstevalg og en meget dominerende spiller på højre fløj.

Hun passer godt ind i truppen og leverer en stor og god indsats til hver træning. Det fungerer desuden godt på Viborg Katedralskole, at hun har taget en 4-årig team Danmark uddannelse, så hun har plads til at træne rigtig meget og samtidig passe sin studenteruddannelse, så det er et forløb, vi er stolte af og glade for, og derfor også glade for, at vi nu har forlænget med hende. 

´Jeg kan ikke forestille mig noget bedre´
For Thilde Frandsen var der ingen betænkeligheder i at forpligte sig til flere sæsoner i den grønne bluse, for hun befinder sig rigtig godt i sin nuværende situation, fortæller hun:

´Jeg vælger at blive i klubben, fordi jeg ikke kan forstille mig noget bedre. Jeg er virkelig glad for miljøet, og jeg er meget glad for pigerne, og når jeg desuden kan få det til at gå op med, at jeg tager min gymnasiale uddannelse fra katedralskolen, kan det næsten ikke blive bedre.

Det springende punkt er selvfølgelig, at jeg også oplever, at jeg udvikler mig som håndboldspiller – og det gør jeg - virkelig meget og hurtigere end jeg havde drømt om.

Det er kun min 2. sæson som ligaspiller. Jeg blev virkelig kastet ud i det, og jeg har fået mange chancer, hvoraf jeg har grebet en del, og det giver selvfølgelig både motivation og lyst til mere.

Mit mål for de kommende 2 år er bl.a., at jeg i tæt samarbejde med Jakob Vestergaard og Susanne Wilbek kan optimere mit spil og især lægge lag på mine afslutninger, så de bliver bedre´. 

Thilde Frandsen er en fast del af ungdomslandsholdet og skrev første gang kontrakt med Viborg HK i en alder af bare 17 år.   

Kilde: Malene Yding
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.