Torvemarkedet på Nytorv vender tilbage

Profilbillede
dato

Vi er Viborg står bag et nyt initiativ, som denne gang går under navnet Nytorvboder. Initiativet skal sætte gang i byens torvehandel og få Nytorv til at summe af liv hver lørdag frem til d. 25. september 2021.

I mange år har Nytorv været centrum for byens torvehandel. Her er der blevet afholdt marked, hvor en række handelsdrivende dukkede op fast hver lørdag. Torvet blev i 1584 udvidet, og torvehandelen blev derfor flyttet fra Gammeltorv ved domkirken til Hjultorvet.

Helt frem til 1992 blev der afholdt torvedage, og herefter blev markedet endnu engang flyttet - denne gang til Nytorv. I 2017 dukkede torvehandelen igen op på Nytorv. Grundet en ny renovering tilbage i 2017, er faciliteterne for markedet her gode. Desuden er Nytorv også et gammelt handelstorv, som helt sikkert har en betydning for de handlende.

Planen er, at det nye marked, Nytorvboder, skal finde sted hver lørdag fra d. 24. april til d. 25. september 2021, dog med undtagelse af d. 5., 19., og 26. juni 2021.

Bæredygtighed og genbrug 

Vi er Viborgs ambition for Nytorvboder er at præsentere en bred palette af forskellige handlende. Dette indebærer blandt andet fødevareproducenter, gårdbutikker, specialbutikker, forretningsdrivende til salg af outletvarer og lignende, private til salg af egne varer: retro og genbrug og til sidst, men ikke mindst, gæsteudstillere. Der er plads til alle.

Nøgleordene for markedet er bæredygtighed og genbrug, og det er er da også fortrinsvis bæredygtige produkter, genbrugsvarer og retro outlet, frugt og grønt, ost, fisk, blomster og specialiteter, der vil blive prioriteret på markedet. Derudover er der selvfølgelig fokus på god smag og kvalitet, retrofund og fra jord til bord.

Først til mølle

Fordelingen af stadepladser foregår efter ‘først til mølle’-princippet, men det er allerede nu muligt at lægge billet ind på en bod. Er du/I interesseret i dette, skal I henvende jer til Vi er Viborg. En stadeplads koster 250 kr. inklusiv moms. Beløbet indbefatter bord og stand i pavillon.

I første omgang vil der være plads til 20 boder, og der er planer om senere at fordoble antallet til 40 boder. 


Kilde: Redaktion