"VEDVARENDE MAGI” HOLDER LIV I NEDLAGT SKOLE

Foto: PR-fotos af Agata Lenczewska-Madsen.
Profilbillede
dato

Triller man til det nordvestlige hjørne af Viborg Kommune, kun en spytklat fra Jeppe Aakjærs barndomsgård i Aakjær, finder man den gamle skole i landsbyen Fly. Her har Rasmus, Eva og deres to børn, Vilma og Charlie forvandlet de gamle klasselokaler og gymnastiksalen til mødesteder, der åbner op for nye aktive fællesskaber. 

  
Foto: PR-fotos af Agata Lenczewska-Madsen

- Skolen og købmanden er ofte samlingspunktet i de små landsbyer, og når skolen lukker, skal fællesskabet overleve i nye rammer. Her i Fly har vores familie, med hjælp fra landsbyens indbyggere, gennem de sidste år arbejdet på at omdanne den gamle skole til et ”magisk” sted. Her præsenterer vi blandt andet cirkustræning, spillested for den dansksprogede folkemusik, alsang, kvindekor, kunstneriske workshops og såmænd også et årligt tilbagevendende Børnemøde i Folkehøjde, som er Danmarks eneste af slagsen, fortæller Rasmus Johansen der leder Flyfabrikken, som den gamle skole er blevet døbt.

Børnemødet afholdes i Fly den 19. august og det er tredje gang, det afholdes. Mødet, som også kaldes DET STORE STÅHEJGILDE, er inspireret af bysbarnet Jeppe Aakjærs folkemøde i 1908, det såkaldte markmøde.

- Vi har taget den demokratiske tråd – eller arv om man vil – op fra Jeppe Aakjær. Men vores version er skabt i børnehøjde. Det betyder, at talerne og paneldebatterne, som vi kender det fra landets øvrige folkemøder, er byttet ud med kunstneriske og kreative workshops og forestillinger. Målet er at skabe et børnemøde, hvor dialogen er i centrum, og hvor børn – gennem leg, debat, oplevelser og kunstnerisk medskabelse – får mulighed for at finde og bruge deres stemme, forklarer Rasmus Johansen.


Foto: PR-fotos af Agata Lenczewska-Madsen

Sæt telefonen på Fly-tilstand

Tæt på 150 forskellige aktører bidrager til børnemødet med opbygning, madlavning, workshops og shows. Det skaber et virkeligt stærkt sammenhold. Temaet for dette års børnemøde er VEDVARENDE MAGI.

- Vi lever i tid, hvor skærmen er klistret til kroppen 24/7, og hvor øjenkontakten oftere og oftere går gennem linsen på den sidse nye iPhone. På børnemødet opfordrer vi forældrene til at sætte telefonen på ”fly-tilstand” og nyde en nærværende dag sammen med børnene, hvor vi tilbyder analoge og håndholdte workshops. For eksempel kan børnene lave små kunstneriske lykkeamuletter, hvor de kan gemme deres håb for fremtiden. Eller de kan udvikle og forvandle sig til deres egen Avatar i Kulturprinsens identitetslaboratorium. Skive Musikskole skaber folkemusik i børnehøjde, hvor alle børn får lov til at prøve kræfter med violinens formsprog. Og så vil der være underholdning, hvor børnene selv kan være med til at skabe deres egne shows og værker. Målet er at plante små frø af magi, der kan vare ved resten af livet, slutter Rasmus Johansen.


Foto: PR-fotos af Agata Lenczewska-Madsen

For yderligere information, kontakt venligst:

Flyfabrikken, Rasmus Johansen – rasmus@flyfabrikken.nu – tlf. 51 21 88 13

Pressekontakt HAVE Kommunikation & PR, Gitte Nikolajsen:
gitte@have.dk - tlf. 41 42 62 82

Kilde: Flyfabrikken
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.