Viborg HK: 'Vi skal have styr på deres hurtige spillere'

#31 Ida-Marie Dahl (Foto: Johnny Pedersen)
Profilbillede
dato

I aften skal Viborg HK en tur til JYSK Arena, hvor Silkeborg-Voel KFUM venter. Op til denne kamp har vi på VORES By Viborg haft cheftræner Jakob Vestergaard til en snak om aftenens udekamp.

Jakob Vestergaard ser frem til kampen mod Silkeborg-Voel KFUM, som er et hold, man tidligere har draget sig særlige erfaringer fra.

"Silkeborg-Voel er kendt for at spille med stor fart, og de har mange dygtige profiler, der netop via fart og høj boldbegavelse gør, at modstanderne skal bevæge sig meget og hurtigt for at dække op overfor dem."

"Netop det voldte os faktisk problemer sidste gang, vi mødte dem, og selvom vi vandt kampen, var det en stor udfordring for os at få flyttet vores forsvar hurtigt nok, og det betød også, at der blev scoret mange mål (33-27, VIBOCOLD Arena, 17/11). Silkeborg løber en virkelig dygtig kontrafase, hvor specielt Sofie Bæk syner af meget, når hun kommer hamrende op i midten."

Friberg ude - Högdahl og Toft klar
Op til kampen beretter Jakob Vestergaard om den nuværende trupstatus for Viborg HK.

"Emma Friberg er ude med en brækket tå, men jeg regner med, at hun bliver klar til weekendens EHF European League Kvartfinale i Storhamar, lørdag kl. 18.00. Moa Högdahl er med igen, og det samme er Mathilde Rivas Toft."

Det er derfor op til Viborg HKs endelige trup at levere på banen. Ud fra netop dette holdkort udpeger Malene visse spillere til at få en helt særlig rolle mod Silkeborg-Voel KFUM.

"Line Haugsted, Kristina Jørgensen og Lærke Nolsøe skal som altid stemple ind, men vi har også set en Tonje Enkerud gøre det rigtig godt, og ikke mindst leverede Sara Hald en fremragende indsats mod Holstebro. Anne Kristensen er altid afgørende for os, og Ida-Marie Dahl er jo inde i en periode, hvor hun til tider har været direkte fabelagtig, så vi har mange ressourcer og profiler at trække på."

'Tredjepladsen er virkelig attraktiv'
For at sikre sig sejren er der bestemte aspekter af spillet, man skal lykkes med, lyder det fra Vestergaard.

"Forsvaret. Vi skal have styr på deres hurtige og kontraglade spillere, så vi løber med dem og ikke omvendt."

Cheftræner Jakob Vestergaaard udtaler afslutningsvist:

"Sikrer vi os 3. pladsen i grundspillet, er vi ret sikre på, at vi springer de indledende kvalifikationskampe over og går direkte til gruppespillet i EHF European League til næste år - i hvert tilfælde som tingene og reglerne er nu, og derfor er en 3. plads virkelig attraktiv for os."

"Desuden vil vi med en 3. plads undgå to lange turer til Sjælland i slutspillet, hvilket også har stor betydning i forhold til ressourcerne," lyder det afslutningsvist fra Jakob Vestergaard.

Kampen spilles i aften klokken 20:00 på JYSK Arena.

Kilde: Kommunikationschef Malene Yding, Viborg HK - Bambusa Kvindeligaen