Danmarks vildeste kommune: Skal det være Viborg?

Foto: Anja Wittendorff Schack. Nørresø Viborg
Profilbillede
Anja Wittendorff Schack

Viborg Kommune har meldt sig ind i kampen om at blive Danmarks vildeste kommune, og er altså med i konkurrencen om at vinde denne pris.

Miljøministeriet har igangsat kampagnen: “Sammen om et VILDERE Danmark”. Naturen er i krise på verdensplan og også i Danmark. Et utal af plante- og dyrearter risikerer at uddø i den nærmeste fremtid.  

Derfor er denne kampagne blevet igangsat med formålet om at skabe mere vild natur i Danmark.

Som en del af kampagnen skal 92 af landets 98 kommuner dyste om at blive Danmarks vildeste kommune, som skal inspirere og motivere danskerne i kampen for mere natur. Her gælder det om at gøre noget VILDT for naturen i kommunen.

På Viborg Kommunes Facebook-side informerer de i et opslag om deres indtræden i denne kampagne, hvor Viborg Kommune skal dyste med mange andre kommuner om de bedste idéer og projekter, der kan øge biodiversiteten og sikre en rigere og vildere natur fyldt med liv.

I samme opslag rækker de ud til Viborgs borgere og opfordrer dem til at dele deres idéer, der forhåbentlig ender ud i det bedre projekt til at sikre en rig og mangfoldig natur.

Konkurrencen løber frem til udgangen af 2022. Præmien lyder på 1 million kroner, som skal bruges til gennemførelse af et naturprojekt i kommunen.

Kilde: Redaktion
Flere artikler