Jernalderen i nye klæder: Hvolris Jernalderlandsby skifter navn

Foto: Viborg Museum. Med navneskiftet til 'Hvolris Jernalder' følger ikke bare et nyt grafisk design og nye oplevelsestilbud, men også en klar vision om i endnu højere grad at appellere til de moderne kulturforbrugere.
dato

Hvolris Jernalderlandsby skifter navn til Hvolris Jernalder. Det nye navn skal sammen med en ny visuel linje og et skærpet fokus på stedets formidling tiltrække nye målgrupper og samtidig styrke genkendeligheden og tilhørsforholdet til Viborg Museum.

Det kan virke som en meget beskeden ændring, men beslutningen markerer starten på et nyt kapitel. Med navneskiftet til 'Hvolris Jernalder' følger ikke bare et nyt grafisk design og nye oplevelsestilbud, men også en klar vision om i endnu højere grad at appellere til de moderne kulturforbrugere.

- ”Ved at tilføje et strejf af nutid til vores formidling af fortiden håber vi at tiltrække en bredere målgruppe. Det kan være alt fra naturentusiaster til børnefamilier og medarbejdere på teambuilding tur” - siger daglig leder for Hvolris Jernalder, Hanne Sørensen. 

I bakkerne på Hvolris kan besøgende allerede få en unik oplevelse i tråd med nutidens tendenser om slow living, gamle håndværk og mobilfrit samvær. Det skærpede fokus på moderne formidling vil betyde introduktionen af nye tilbud samt mulighed for på sigt at udforske aktuelle temaer som innovation og bæredygtighed.

En fornyelse af brandets visuelle udtryk skal samtidig være med til at stadfæste Hvolris Jernalder som en integreret del af Viborg Museum på linje med museets øvrige attraktioner – herunder Museum Wibergis.

Hvad er barnets navn
Navnet Hvolris Jernalder blev valgt på baggrund af dets enkle og lette karakter. Samtidig ønskede vi et navn, der kunne kommunikere en bredere oplevelse end blot landsbyen. En oplevelse, der også inkluderer et oldtidsområde samt en bygning med udstilling og butik. 

- ”Hvolris Jernalder er mere end en landsby - det er et levende og sanseligt indblik i jernalderen" - siger Hanne Sørensen

Ændrede åbningstider, samme engagement og kvalitet
Hvolris Jernalder drives af passionerede medarbejdere og frivillige. Dette engagement vil fortsat danne rammerne for gæsternes oplevelse. Fra efterår til påske vil Hvolris' hovedbygning dog være lukket for almindelige besøgende. Stedets yderst velbesøgte skoletilbud vil som altid være tilgængeligt året rundt, ligesom der vil være mulighed for private arrangementer så som konfirmation, firmaevents og fødselsdage. 

Vi ser frem til at byde gæster velkommen til en fornyet oplevelse af jernalderen under vores nye navn, Hvolris Jernalder.

Kilde: Viborg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.