Over 400 mennesker til åbning af Viborg HK´s plantebaserede butik

Foto: Naturli Grøn Fornuft.
Profilbillede
Karoline Andersen

I Viborg Håndbold Klubs bæredygtige butik Grøn Fornuft i Gravene i Viborg kan man nu som det første sted i Danmark finde Naturli’s fulde sortiment af plantebaserede fødevarer i en fysisk butik.

Den grønne snor blev klippet af liga- og landsholdsspiller Maria Fisker fredag den 10. september kl. 15.00, og til at overvære det var der mødt virkelig mange mennesker op.

Til åbningen var der annonceret, at de første 100 gæster ville få en gratis is fra Naturli´, men som åbningsdagen nærmede sig, kunne vi mærke, at interessen voksede, og derfor besluttede vi, at vi ikke ville udlevere 100 is men i stedet 200 gratis is, fortæller direktør i Naturli´ Henrik Lund. Den beslutning viste sig at være rigtig, for allerede efter 1 time havde 200 gæster været forbi, og i alt rundede vi 400 kunder og nysgerrige på åbningsdagen.

De fleste var naturligvis viborgensere, men nogle kom helt fra Randers og Aarhus for at se nærmere på den nye butik, og de var alle interesserede i at se nærmere på de mange, spændende plantebaserede produkter, få en snak om plantemad med klimaforkæmper og direktør i Naturli´, Henrik Lund, en snak med ligaspillerne, der også var mødt op og selvfølgelig også for at gøre en god handel, da åbningsdagen også bød på rigtig mange gode tilbud. 

         
Foto: Ligaspillere fra Viborg HK til åbning af Grøn fornuft.                        

Lettelse og glæde
Da dagen var omme, var der glæde og begejstring hos såvel de frivillige, der står for en stor del af den daglige drift samt Viborg HK og Naturli´.

"Jeg har været spændt på i dag, og jeg er både stolt og glad", siger Anette Kjær Sørensen, frivillig i Grøn Fornuft, mens hun rydder op efter den succesfulde åbningsdag.

"Jeg har mærket en stor forhåndsinteresse, og i dagene op til åbningen har der været mange forbi for at kigge og spørge til produkterne, men at vi skulle have over 400 gæster i dag .. det havde jeg ikke regnet med", siger Anette Kjær Sørensen.


Jørgen Hansen fra Viborg HK er ligeledes overvældet over interessen for den nye shop-in-shop:

"Alle tal og undersøgelser viser, at danskernes lyst til at spise mere plantebaseret er stødt stigende og flere og flere introducerer en kødfri dag om ugen, så vi troede bestemt på, at åbningen af denne butik, der er den eneste i Danmark, der har det samlede sortiment fra Naturli´, ville have interesse, men jeg er alligevel overvældet over, hvor stor interessen er. Det viser bare, at vi er gået fra, at plantebaserede fødevarer kun er noget, man spiser, hvis man er 100% veganer, til noget mange i mere eller mindre grad inkluderer i deres måltider, og som mange gerne vil prøve og spise mere af."

Grøn Fornuft drives af Viborg HK administrationen og frivillige, og butikken har åbent mandag og torsdag fra 10-16, Onsdag, torsdag og fredag fra 10-18, de to første lørdage i måneden fra 10-14.

Kilde: Epicent.dk
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.