På afgrundens rand – om samfundets møder med epidemier

Jakob Eberhardt, historiker og forfatter.
Profilbillede

Gennem historien har epidemier gang på gang skyllet hærgende hen over jorden og trukket et spor af død, sammenbrud og udslettelse efter sig. Epidemibølgerne pressede de ramte samfund til det yderste og i nogle tilfælde helt ud over afgrundens rand.

Med afsæt i sin bog 'Verdenshistoriens største epidemier'. Fra pest til covid-19 fortæller historiker og fag-journalist Jakob Eberhardt i dette foredrag om nogle af de værste epidemiers gennemgribende konsekvenser for samfund og befolkninger.

Det er imidlertid ikke alene historien om ufattelig lidelse, udslettelse og fuldstændigt kaos, men også om menneskets ukuelighed, opfindsomhed og tilpasningsevne. For hvordan lykkedes det samfundene at komme gennem epidemierne og videre, når de var overstået?

Jakob Eberhardt er historiker og fag-journalist og har skrevet en række bøger og artikler om historiske emner, bl.a. bøgerne 'Den blodrøde flod' (Gyldendal, 2014) om den finske borgerkrig i 1918 og 'Verdenshistoriens største epidemier' (FADL’s Forlag, 2016/2020).

Foredraget er støttet af Viborg Museumsforening og Kulturelt Samråd, Viborg Kommune.

Hvornår: Onsdag 17. november 2021 kl. 19.00-21.00

Hvem: Historiker og fag-journalist Jakob Eberhardt

Hvor: VUC Viborg, Rosenstræde 4

Pris: 50 kr. (gratis for medlemmer af Viborg Museumsforening)

Tilmelding foregår her.

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.