Tre topkandidater til Landdistrikternes Ildsjæle 2023 fundet

Foto: Viborg kommune. Vinder af prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2022, Sanne Hylleberg, med formand for Landdistriktsudvalget, Kim Dongsgaard, Helle Georgi, vinder af prisen i 2021 og formand for VibLand, Michal Højbjerg.

Juryen har udpeget Helle Rie Lauge fra Rødkærsbro, Mikkel Dam Lemke fra Rødding og Toggruppen i Sparkær til finalister i kampen om at vinde prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2023 i Viborg Kommune.

Vinder af prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2022, Sanne Hylleberg, med formand for Landdistriktsudvalget, Kim Dongsgaard, Helle Georgi, vinder af prisen i 2021 og formand for VibLand, Michal Højbjerg.

Med sloganet "Landdistrikternes Ildsjæle sætter fut i lokalområderne" kaster Landdistriktsudvalget og Viborg Landsbysammenslutning igen lys over de mange ildsjæle i Viborg Kommunes landdistrikter, som gør en stor forskel for deres lokalområde og de mennesker, der bor der.

Fra 24 kandidater til tre finalister
Kommunens borgere har indsendt 26 forslag til i alt 24 forskellige kandidater til årets ildsjælepris, og juryen har nu indsnævret feltet til disse tre finalister:

Helle Rie Lauge, Rødkærsbro
Helle har som formand for skolebestyrelsen i Rødkærsbro fokus på udvikling og fremgang i folkeskolen. I sin frivillige indsats har hun valgt at tage ansvar for mere end sit eget lokalområde, da hun er initiativtager til etableringen af et fællesskab og samarbejde på tværs de øvrige skolebestyrelser i kommunen. Udover sit store arbejde i skolebestyrelsen er hun også aktiv i arbejdsgruppen for byfesten og har et højt humør og utrættelige engagement.

Mikkel Dam Lemke, Rødding
Mikkel er tilflytter til Rødding med sin familie, hvor han arbejder frivilligt for at gøre især børnefamiliernes muligheder bedre. Han står i spidsen for Røddings legepladsudvalg, hvor han har ydet en stor og iderig indsats for at samle penge til legepladsen gennem fonde og andre kreative tiltag i byen. Endvidere er han svømmetræner og initiativtager til en dartklub og formår gennem sit store arbejde også at inspirere andre borgere til at yde en frivillig indsats.

Toggruppen, Sparkær
Efter mange års indsats lykkedes det toggruppen i december sidste år igen at få et togstop i Sparkær. Det har været en lang og hård kamp, hvor ildsjæle også selv samlede penge ind til at købe og rydde grunden ved togstoppet. En frivillig indsats for genetablering af et togstop har en helt særlig tyngde og er til glæde og gavn for særligt de unge, som går i skole og på arbejde i hhv. Viborg og Skive. Toggruppens talsmand er Kristian Olesen, som også er formand for borgerforeningen i Sparkær.

Et imponerende felt
Juryen fik en svær opgave, da de skulle vælge tre finalister blandt de velkvalificerede kandidater til prisen. Formand for Landdistriktsudvalget, Kim Dongsgaard, siger i forbindelse med udvælgelsen:

- Det er igen et imponerende felt af kandidater, som vi er blevet præsenteret for. Og det er en stor glæde at konstatere, at vi over alt i kommunen har ildsjæle, som er med til at skabe udvikling og trivsel i vores lokalområder.

Formand for Viborg Landsbysammenslutning, Michael Højbjerg, supplerer:
- Vi synes, det er vigtigt, at vi får sat lys på de mange personer og grupper, som lægger en imponerende mængde tid og kræfter i en frivillig indsats i landdistrikterne og gør dem til et godt sted at bo.

Vinderen kåres 27. april
De tre finalister præsenteres i den kommende tid på Viborg Kommunes Facebook-side og i Radio Viborgs morgenprogram. Vinderen kåres den 27. april på årets landdistriktskonference, som har temaet "Bæredygtige boligformer i landdistrikterne". Konferencen holdes i Stoholm Kultur- og Fritidscenter.

Vinderen modtager en pengepræmie på 5.000 kr. Alle kandidater modtager kunsthåndværk fra en kunstner i Viborg Kommune.

Dommerkomité
Juryen, der udnævner de tre finalister og vinderen af prisen, består af:

  • Kim Dongsgaard, formand for Landdistriktsudvalget
  • Sofie Ringgaard Schøning, næstformand for Landdistriktsudvalget
  • Michael Højbjerg, formand for Viborg Landsbysammenslutning
  • Fie Coenen, næstformand for Viborg Landsbysammenslutning
  • Sanne Hylleberg, vinder af prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2022
https://viborg.dk/om-kommunen/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/tre-topkandidater-til-landdistrikternes-ildsjaele-2023-fundet-839648775342555/
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.