Den gode vino sætter fokus på naturlig vinproduktion med vildgær og stål

dato

Så er der nyt fra Den gode vino
Når man skal gære vin, svovler man i de fleste tilfælde druerne for at dræbe de naturlige gærceller. Herefter tilsætter man kulturgær.
Gæren bestemmer 20-40% af vinens smag og kulturgær gør gæringen lettere at styre for vinbonden.
Flere og flere vinbønder vælger ikke at svovle men lade vildgæren tage opgaven. Det er en langt mere risikabel affære, da gær er en agressiv størrelse, der ikke bare spiser sukker, men også dræber konkurrerende gærceller.
Så vinbonden kan ikke være helt sikker på hvilken gærtype, og dermed smag, der vinder. Fordelen, når det lykkes er en vin med mere karakter.
Efter gæringen kan man også vælge at lade mosten modne på træ, stål, beton og amphora. Det betyder naturligvis også noget for smagen.
Det der “trender” nu, som mine piger siger, er vildgær og stål eller beton. Hvor man ikke påvirker den smag, druen har fra naturens side. Om det kun er en trend eller kommet for at blive må tiden vise.
Vi hylder teknikken med vildgær og stål som Angiuli Donato bruger ved at lave et godt tilbud på deres Negroamaro. Resten af september, eller så længe lager haves gælder det køb 2 flasker og få den 3 fl. Gratis.

Den gode vino er kommerciel partner med VORES By Viborg og oplysningerne er hentet fra deres Facebookside. Støt lokalt og giv en tommel op på deres side.

Se mere om Den gode vinos på deres hjemmeside.

Den gode vino

Fabrikvej 7, Viborg

50 74 04 ..
Se på kort

åbningstider

Mandag, Onsdag & Søndag: Lukket
Tirsdag & Torsdag: 13.00 - 17.00
Fredag: 10.00 - 18.00
Lørdag: Åbent 1. Lørdag i hver måned 10.00 - 13.00