Så er der nyt fra Den gode vino
Hvad en god årgang er, er noget der ofte er uenighed om blandt lærde vinfolk. Men grundlæggende er der nogle forudsætninger.
Fra blomstring til høst går der ca. 100 dage. Temperaturen skal være passende for fotosyntesen. Det kræver en temperatur på mellem 15 og 30 grader med størst effektivitet omkring 25 grader. Jo højere temperatur, jo hurtigere modner druen. Men ved en hurtig modning når planten ikke at opbygge kompleksitet i druerne- kun frugtighed. Er det køligere, tager det længere til at opbygge sukkerindholdet og druerne får en større aroma og smagskompleksitet men med mindre frugtighed. Man kan ikke bare lade druerne hænge for at få karakteren med.
For i takt med at sukkerindholdet stiger, falder syreniveauet og druen mister sin friskhed. Mange faktorer skal passe sammen, derfor er der også lang tid mellem de helt store årgange.
Årgang 2022 for Sancerre betegnes som en af de bedste i nyere tid, hvor både kvalitet og balance blev fremhævet af vinanmeldere og producenter.
Vækstsæsonen i 2022 var præget af varme og tørke i sommermånederne, hvilket blev afhjulpet af regn i august. Dette resulterede i sunde druer med en god modning og balance mellem sukker og syre. Producenterne var generelt meget tilfredse med både kvalitet og kvantiteten af høsten.
Sancerre 2022-vinene udviser en klassisk stil med noter af citrus, grønne æbler og flint. Vinene har en frisk syre og en markant mineralitet, især fra vinmarker med Silex(flint) jordbund som hos Regis Jouan.
Samlet set er Sancerre 2022 en årgang , der kombinerer klassisk friskhed og mineralitet med moden frugt og struktur, hvilket gør den attraktiv for både umiddelbar nydelse og lagring. Så du får en sjælden oplevelse. Vi er dog langt fra chilensk eller new zealandsk Sauvignon Blanc i frugtmodenhed - den kølige elegance er bevaret.
Regis Jouan er rigtig god til at ramme balancen og har overflod af karakter.
Nyd den til fisk, skaldyr eller frisk gedeost.
Sancerre 2022, Regis Jouan pr. Fl. 189kr, køb 2 fl. For 299kr resten af maj, så længe lager haves.
Fra blomstring til høst går der ca. 100 dage. Temperaturen skal være passende for fotosyntesen. Det kræver en temperatur på mellem 15 og 30 grader med størst effektivitet omkring 25 grader. Jo højere temperatur, jo hurtigere modner druen. Men ved en hurtig modning når planten ikke at opbygge kompleksitet i druerne- kun frugtighed. Er det køligere, tager det længere til at opbygge sukkerindholdet og druerne får en større aroma og smagskompleksitet men med mindre frugtighed. Man kan ikke bare lade druerne hænge for at få karakteren med.
For i takt med at sukkerindholdet stiger, falder syreniveauet og druen mister sin friskhed. Mange faktorer skal passe sammen, derfor er der også lang tid mellem de helt store årgange.
Årgang 2022 for Sancerre betegnes som en af de bedste i nyere tid, hvor både kvalitet og balance blev fremhævet af vinanmeldere og producenter.
Vækstsæsonen i 2022 var præget af varme og tørke i sommermånederne, hvilket blev afhjulpet af regn i august. Dette resulterede i sunde druer med en god modning og balance mellem sukker og syre. Producenterne var generelt meget tilfredse med både kvalitet og kvantiteten af høsten.
Sancerre 2022-vinene udviser en klassisk stil med noter af citrus, grønne æbler og flint. Vinene har en frisk syre og en markant mineralitet, især fra vinmarker med Silex(flint) jordbund som hos Regis Jouan.
Samlet set er Sancerre 2022 en årgang , der kombinerer klassisk friskhed og mineralitet med moden frugt og struktur, hvilket gør den attraktiv for både umiddelbar nydelse og lagring. Så du får en sjælden oplevelse. Vi er dog langt fra chilensk eller new zealandsk Sauvignon Blanc i frugtmodenhed - den kølige elegance er bevaret.
Regis Jouan er rigtig god til at ramme balancen og har overflod af karakter.
Nyd den til fisk, skaldyr eller frisk gedeost.
Sancerre 2022, Regis Jouan pr. Fl. 189kr, køb 2 fl. For 299kr resten af maj, så længe lager haves.
Den gode vino er kommerciel partner med VORES By Viborg og oplysningerne er hentet fra deres Facebookside. Støt lokalt og giv en tommel op på deres side.
Se mere om Den gode vinos på deres hjemmeside.